22 Eylül 2014 Pazartesi

Bebek Ayakkabıları

Bebek ayakkabıları bebeğinizin günlük hayatında kullanacağı en mühim aksesuarlardan biridir. Peki bebek ayakkabısı alırken nelere dikkat etmeliyiz ? Çocuğumuzun sağlığını korumak tabii ki birinci önceliğimiz olmalı, gelin şimdi bu alışverişte nelere dikkat etmeliyizi birlikte irdeleyelim.

Bebekler için evin içinde yalın ayakla hareket etmesi tercih sebebidir ancak sokağa çıktığında bir ayakkabı ile çıkması şarttır.

* Bebek ayakkabısı yumuşak dokuya sahip olmalı, bebeğin ayağında esneyebilmelidir. Bebeğiniz kolaylıkla dengesini ayakkabı sayesinde kurabilmelidir.

* Bebeğinizin ayakkabısının topuk malzemesi kaymayan cinsten olmalıdır, topukta kesinlikle aşırı yüksek topuk tercih edilmemelidir.

Bebek ayakkabılarında dikkat edilecek diğer bir husus ise bebeğin ayağının rahat olması, çok sıkmaması gerektiğidir.

* Ayakkabının yapıldığı malzeme sağlık koşullarına uygun üretilmiş olmalıdır, bebeğin ayağını tahriş etmemelidir.

* Bebeğinize ayakkabı alırken mutlaka ayakkabı denenmeli, birkaç metre yürütülerek rahat edip etmediği test edilmelidir.

* Bebeğin gelişimi çok hızlı bir şekilde olduğundan dolayı alınacak ayakkabının ayakta hafif boşluğa sahip olması tercih edilebilir.

* Kösele tarzı malzemeler yerine , ayağı kavrayıp destek olabilecek cinstekiler tercih edilmelidir.

* Bebek ayakkabıları alırken internetten alışveriş yapılabilecek birçok site bulunmaktadır. Uygun fiyata bu sitelerden alışveriş yapmayı tercih edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder