19 Eylül 2014 Cuma

Bebek Patikleri

Bebek patikleri soğuk kış günlerinde bebeğinizin ayaklarının en büyük dostu olacak ! Çoğu minik patik giymekten çok haz etmese de ebeveynlerin en iyi yardımcılarından biri patiktir. Çocuğunuzu hastalıklardan koruyacaktır, vücut sıcaklığını muhafaza etmesinde etken rol oynayacaktır.

Patik örmek için yün, şiş, tığ gereklidir. Bebek patiği tüysüz ve yumuşak yünlerden tercih edilmelidir. Tüyler çocuğun ağzına girebilir. 2 veya 5 şişler örülebilir. Alınan yumağın üstünde şiş ya da tığ no. yazmaktadır, buna göre ayarlanabilir.

Patik düz veya birkaç renk ebruli ipler kullanılarak yapılabilir. Patik yaparken taban kısmı haroşo yapılmalıdır böylece daha kalın ve dayanıklı olur. Üst kısmı tüm örneklerle yapılabilir.Alt tarafı örgü şişleri , bilek kısmı tığ ile de yapılabilir.Patik örülürken yün kalitesi çok önemlidir. Antibakteriyel yünler kullanılırsa daha iyi olur. Patiğin boyu bebeğin ayağının iki katı kadar ilmek atılarak yapılmalıdır. İlmik sayısı 3 e bölünür.

Dilenirse patik bittikten sonra kenarları ip ya da başka aparatlarla süslenip boyun kısmına kurdele veya yünlerle yapılacak şişler takılarak patik süslenebilir.Bebek patikleri çok efektif bir koruma aracıdır ve mutlaka kış günlerinde bebek patikleri kullanılmalıdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder