17 Eylül 2014 Çarşamba

Bebek Giydirme

Bebek giydirme en mühim konulardan biridir. Bebeğimizin nasıl giydirileceği hem bebeğin dış görünüşü açısından hem de bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşır. Dolayısıyla rastgele yapılan bebek giydirme işlemi her zaman doğru sonuç vermeyebilir. Bebeğe ait giydirilen elbiseler kolayca giydirilip , kolayca çıkartılabilmelidir. Bebek kıyafet giyip çıkartırken rahatsız olmamalıdır. Elbiseler baş kısmından aşağı boyuna doğru bebeği rahatsız etmemelidir. Bebek giydirme esnasında dikkat edilecek bir diğer husus ise bebeğin doğumundan bir kaç ay içinde tulum biçiminde kıyafetler giydirilmesinin gerekliliğidir. Ayaklı ve eldivenli olan tulumlar başlarda ideal olabilir. İleride ise bu tür kıyafetler bebeğiniz hızla büyüdüğünden dolayı küçük gelecektir.

Bebek kıyafetlerini çok hızlı değiştirmeye lüzum yoktur. Yalnızca ve yalnızca gerekli olan durumlarda çocuğun kıyafetleri değiştirilmelidir. Bebeğin elbisesi değiştirilirken bebeğe çeşitli oyunlar oynatmalı , bunu bir külfet olarak değil de eğlenceli bir iş olarak yapıldığı bebeğe hissettirilmelidir.

Bebek giydirme esnasında çok fazla dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise bebeğin fermuarlı elbisesi varsa bunun bebeğin derisine temas etmesini , sıkışmasını vb. engellemek gerekmektedir. Bu konuda azami dikkat göstermek gerekiyor, daha sonra telafisi zor durumlar ortaya çıkar. Bebeklerin kıyafetleri ayrı yıkanmalıdır ve iyice durulanmalı ve kuruduktan sonra giydirilmelidir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder