17 Eylül 2014 Çarşamba

Bebek Oyunları

Bebek oyunları çocuğunuzun gelişimini sağlamak adına bulunmaz bir nimettir. Çoğu bebek oyun oynamayı çok sever ve belirli oyunlar için neredeyse bağımlılık düzeyinde keyif alır.Bebek oyunları oynanırken en önemli şey paylaşım, rekabet, öncülük gibi birçok değişik duygunun bir arada düzgün bir şekilde harmanlanmasını sağlamaktır. Bebek oyunları oynanırken dikkat edilmesi gereken şey oyunun içinde kin, nefret, şiddet vb. olguları barındırmamak olmalıdır.

Oyun bebeğin hayatında hayatı öğrenmenin ilk yoludur. Bebeği yaşama hazırlamaktadır ve yaşamın bir nevi aynası niteliğindedir. Bebeğin ilk oyun yoldaşları ebeveynleridir. Daha sonraki senelerde ise eğer ki varsa kardeşleri devreye girer. Kardeşlerin oyun oynamak için bulunmaz bir nimet olduğunu söylemeye herhalde gerek yok.

Bebek oyunları aynı zamanda kültürel olarak nesilden nesile iletilen bir hazinedir. Nesilden nesile aktarılan bir kültürel hafıza, bebeğe o milletle ilgili bir kültürel kazanım da sağlamaktadır.

Bebek oyunları için en büyük problem, televizyonun yaşamamıza girmesi olmuştur. Televizyon ile birlikte çocuklar kendilerini daha çok çizgi film odaklı olarak zaman geçirme yöntemine girmişlerdir. Bu anne babaların da işine gelmektedir , TV'yi açmaktadır ve çocuğu ayağın altından kaybolmaktadır ! Ancak bu şekilde bir yaklaşım ileride bebeğimizi sosyal açıdan problemlere sürükleyebilir. Bebek oyunları oynayan çocuklar her zaman daha rahat sosyalleşir ve arkadaş çevresi edinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder