23 Eylül 2014 Salı

Bebek Oyuncakları İle Çocuğunuzu Sevindirin

Bebeğe oyuncak alırken öncelikle yaşa dikkat etmek gerek. 0-18 aylık çocuklara yumuşak, büyük, ses çıkaran, yıkanabilen oyuncaklar tercih edilmelidir. 18 aydan sonra çocuklara daha doğal oyuncaklar ( kum, hamur, kil, su vb. içeren ) alınmalıdır. Bunların haricinde peluş bebekler vb. oyuncaklar ile bebeğinize yan oyuncaklar alınmalıdır.

Her çocuğun karakteri ve oyuncak tercihi farklıdır. Sanata ilgisi olan çocuklara resim ürünleri , şiddete yönelik karakterlere sahip çocuklara ise içlerindeki enerjiyi başka şekillerde atabilmesi için sportif oyuncaklar tercih edilmelidir. Örneğin sanata eğilimi olan bir çocuğa kılıç alınırsa hem sanata olan eğilimi kaybolur, hem de şiddete yönelme riski ile karşı karşıya kalabilir.

Bebek oyuncakları için oyuncak malzemeleri genelde doğal malzemelerden yapılmalıdır. Sağlık ve gelişim açısından bu tür oyuncaklar faydalıdır. Boyalı, cam, vs. tarzda oyuncaklar tercih edilirse çocuk oyuncağı ağzına sokup boyayı yutarak ishal olabilir , allerji olabilir ve çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Küçük maddeler direkt ağza atılabilir ve bu da bebeklerin sağlığı için risklidir.

Çocuk için oyuncak her şeydir. Hayal dünyasında bir sopa bir çocuk için at, uçak vb. manasına gelebilir. Oyuncak ile büyüyen çocuk her zaman hayal dünyasını geliştirip kendini ifade eder. Örneğin eline bir bebek aldığında annesini ifade eder, gelişen hayal güçleri ile birlikte ileriki hayata daha hazır olur. Çocuklar ilk iki senede daha çok kendi başlarına oyuncaklarıyla oynar, 4-6 yaş arasında ise sosyalleşip diğer çocuklar ile birlikte oyuncaklarını paylaşarak oyun oynamaya başlarlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder