23 Eylül 2014 Salı

Puset Seçiminde Neler Önemli

Bugünkü bir diğer konumuz ise puset. Puset alırken nelere dikkat etmeliyiz, kaliteli bir puset nasıl olmalıdır, ne gibi özelliklere sahip olmalıdır gibi sorularınızın birlikte yanıtlarını bulmaya çalışacağız. Pusetler ana kucağı olarak da bilinir. Yaslanma kısımları otomatik ayarlanabilir. Ebeveyn bu bolmelerde bebeğin yatma açısını ayarlayabilir. Tentelerin kumaşları hafif olmalıdır. Bu gibi ürünlerin bir çoğu otomobile de bağlanabilmektedir. Bu tür bir puset almak faydalıdır.

Oto koltuğu ana kucağı grubu pusetler farklı bir gruptur. Bunlarda alt oval kısım her zaman sallanarak uyutmak icin kolaylık sağlar. Üst kulplar süngerli ve kulplu olursa ebeveynler için taşıma kolaylığı sağlar. Boyun yastıkları ve iç pedler boyunu sabitler ve terletmemesi için pamuklu kumaşlardan yapılır. Beş nokta emniyet kemerli pusetler kullanmak güvenilirdir.

Pusetler çoğu vakit çocukların yaşı ve büyümesine bağlı olarak 5 yıl civarında kullanım ömrüne sahiptir. Bebek güvenliği adına kesinlikle pusetin sağlam olduğundan emin olmak gerekmektedir. Pusetlerin ağırlığı onların ne kadar güvenli olduğunun ölçütü değildir. Ağır bir puset, dayanıklı bir puset anlamına gelmez. Çok daha hafif bir puset diğer ağır pusetlere göre daha dayanıklı olabilir. Bebeklerin tamamiyle yatmayan pusetlerde uyuklamalarında ise çok büyük bir problem yoktur fakat olabildiğince bu tarz pusetlerde bebeklerin uyumamaları tavsiye edilmektedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder