24 Eylül 2014 Çarşamba

Bebek Yatakları Nasıl Olmalı

Bebek yatakları alırken çok dikkatli olmalıyız. Bebek yatakları çocuğumuz için , onun sağlığına ve uyku düzenine direkt etki eden eşyalardır.Bebeğin güvenliği için aşağıdaki yazıda değinilen noktalara uygun hareket etmek çok önemlidir.

İlk 6 ay uzun süre beşiğinde kalacağı düşünülürse beşik standartlara uygun olmalı, keskin kenarlar olmamalı. Beşik parmaklıkları 6.5 cm ile 2.5 cm arasında olmalıdır. Ahşap ve doğal karyolalar tercih edilmeli.Kullanılan boyalar su bazlı olmalıdır. Civa içermeyen boyalar tercih edilmelidir.Çocuk burayı dişler ve zarar görebilir. Beşikte kullanılan yatak da önemlidir. Özellikle sentetik örtülerden kaçınmak gerekir. Bunlar hava geçirgenliği olmadığı için sıkıntı yaratabilir. Yatak çok yumuşak veya çok sert olmamalıdır.Yatakla beşik arasında max. 2 cm boşluk olmalıdır. Çünkü çocuk ters döndüğünde oraya sıkışabilir.

Bebeğin şiltesi 16 cm. yükseklikte olmalıdır , bu yüksekliği geçmemelidir.İlk 3 ayda bebekler tek başına dönme yeteneği gelişmeyeceğinden örtülen örtülerde hava sirkülasyonu engellenmemiş olmalıdır. 3. aydan sonra ise gece tulumları kullanılabilir.

Bebeğin yatağının içi boş olmalıdır. Bebeğin arka yastığına hediyeler, altınlar vb. konulmamalıdır kesinlikle, bebek tutma refleksi ile bunları ağzına atmaya yeltenebilir. Mümkün olduğunca bebekler yatağa sırt üstü yatırılmalıdır.



1 yorum: