17 Eylül 2014 Çarşamba

Bez Bebek

Bebek oyunları oynanırken bebeğinizin en fazla hoşuna gidecek oyunlardan birisi de bez bebek ile oynamaktır. Bez bebekler özellikle kız çocuklarınızın çok hoşuna gidecektir ve kendisine arkadaş edinecektir. Daha önceleri plastikten yapılan oyun aletleri günümüzdeki kadar fazla değildi ve bebeklerin oyun aletleri de el ile yapılmış oyuncaklardan oluşmaktaydı. Bu el ile yapılan oyuncakların en büyük artısı, bebeklerin düşlerini de bu oyuncaklara katabilme imkanlarının olmasıydı. Plastik ve benzeri maddelerden üretilen birçok oyuncak içinde çocuk sağlığını tehdit eden maddeler bulunmaktadır. Bez bebekler bu açıdan daha masumdur. Bez bebekler bebeğinizin evin içerisinde güvenli olarak oyun oynaması ve eğlenmesi için gayet makul oyuncaklardır.

Bez bebekler kumaş veya örgü olmak üzere iki farklı çeşitten yapılabilir. Kumaş bez bebek yapmak çok zor değildir. İnternette birçok sitede bez bebek yapımı için şablonlar mevcuttur, bunları araştırarak bez bebek için çok önemli kaynaklar edinebilirsiniz ve çocuğunuzun bebek oyunları oynarken neşesine ortak olabilirsiniz.

Bez bebek yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise elbette 4 yaşından küçük çocuklar için , yutma risklerine karşı olarak kesinlikle boncuk, düğme vb. malzemelerin kullanılmaması gerekliliğidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder