30 Eylül 2014 Salı

Mama Sandalyesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli


Mama sandalyesi , bebeğinizin yemek yerkenki en iyi arkadaşlarından birisi olabilir ! Tabii ki mama sandalyesi alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtını vermeliyiz çünkü bebeğimizin yemek yerken bu sandalyede rahat olması ve kendini güvende hissetmesi gerekiyor.

Mama sandalyesi alırken öncelikle çeşidine ve ne kadar yer kapladığına dikkat edin. Bunun mutfağınızdaki veya salonunuzdaki masalar ile uyumunu kontrol edin. Mama sandalyelerinin en çok dikkat edilmesi gereken özelliklerinden biri kolayca yer değiştirilebilir cinsten olmasıdır.

Mama sandalyenizde bebeğinizin güvenli bir şekilde yemeğini yiyebilmesi için 3 veya 5 noktalı diye bilinen emniyet kemerlerinden mutlaka olmalıdır. Bu emniyet kemerleri bebeğinizin ayağa kalkıp kendini yaralamasını ya da mama sandalyesinden aşağıya düşmesini engeller.

Mama sandalyesinde bulunan tekerlekler sandalyenizi hareket ettirirken çok büyük önem taşır. Bunun için kilitlenebilir mama sandalyeleri tercih edilmelidir. Kendi kendine hareket edebilen mama sandalyeleri risk taşır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise mama sandalyesinin kolayca kullanılabilir olması gerektiğidir. Eğer ki bebeğinizi sandalyeye kolayca oturtup oradan kolayca kaldıramazsanız mama sandalyesinde ufak çaplı kavgalara hazırlıklı olun ! :) Bunun yanı sıra mama sandalyesi rahat olmalıdır. Bebeğinizin oturduğu yer yumuşak olmalı ve onun sırtını dayadığı yer rahatsız olmamalıdır.Unutmayın her şey rahat ve kolay bir yemek için.

Mama sandalyesi temizliği de en önemli hususlardan biridir. Bilindiği gibi bebekler savruk halde yemek yemeye bayılır, dolayısıyla bunların temizliği de ana babaya kalır. Bundan ötürü mama sandalyesinin yapıldığı malzemelerin kolaylıkla temizlenebilir olduğuna emin olun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder