29 Eylül 2014 Pazartesi

Biberon Seçiminde Püf Noktalar

Biberonlar bebeğimizin her daim kullandığı bebek eşyalarındandır. Dolayısıyla biberon alırken nelere dikkat etmeliyiz sorusunun cevabını da bulmak gerekli. Yavrularımızın kolaylıkla beslenebilmesi için biberonlarımızı çok dikkatli seçmek zorundayız.

Yanlış seçim yapılarak alınan biberonlar, bebeğimizin beslenmesi esnasında ekstra havayı vücuduna almasına ve de dolayısıyla gaz sancılarına yol açacak ve bebeğimizin huzurunu kaçıracaktır. Biberonlar cam , slikon ve de plastik olmak üzere 3 ana malzemeden yapılmaktadır.

Camdan yapılan biberon çeşitleri içine konulan besin maddelerini en sağlam şekilde muhafaza eder. Sıcaklığı korumada çok başarılıdır. Temizliği de bir o kadar kolaydır. Tabii ki bebeğinizin elinde camdan yapılmış bir madde olacağından dolayı problem yaratabilir, yere attığında vs. kolaylıkla kırılma riski taşırlar. Ayrıca diğer biberon çeşitlerine göre ağırlık olarak daha fazladır ve dolayısıyla bebeğinizi zaman zaman yorabilir.

Plastikten yapılan biberon çeşitleri ise cam biberonlarla karşılaştırıldığında çok daha hafiftir ve herhangi bir kırılma riski taşımadıkları için bu yönüyle bir avantaja sahiptir. Bebeğiniz çok daha kolaylıkla plastik biberonları kavrayabilir ancak bu da biberonun kolaylıkla çizilmesine ve mat bir görüntüye sahip olmasıyla sonuçlanabilir, yani her şeyin bir riski var :) Ayrıca plastik biberonlarda kullanılan Bisfenol A maddesi riskli bir madde olduğundan bebeğinizde sağlık problemleri yaşanabilir. Bu yüzden plastik biberon alırken mutlaka bu madde içermeyen biberonlar tercih etmeye özen gösterelim.

İnceleyeceğimiz son biberon tipi ise slikon tipi biberonlar. Bu tarz biberonlarda plastiklerdeki gibi Bisfenol A maddesinin içerip içermediğine bakmak zorunda değilsiniz, hiç bir slikon biberonda bu madde bulunmuyor. Artı sert olmayan iç yüzeyi ile bebeğiniz biberonu kolaylıkla tutabilir. Ancak bu tip biberonlar piyasada yeni yeni yerini alıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder