8 Ekim 2014 Çarşamba

Akülü Araba Mı Alsak ?

Eveeeet hem kız hem de erkek bebekler için şahane bir oyuncak, karşınızda akülü araba ! :) Tabii ki şahane olduğu kadar da birazcık pahalı. Aslına bakarsanız küçüklüğümde ben de tam bir akülü araba hastasıydım diyebilirim. Ama bizim zamanımızda akülü arabalar her yerde yoktu. Hele hele çocukların evinde filan hiç yoktu ! Eh yaşlılık artık ne yapalım...Bizler de kırk yılda bir denk gelecek bir lunaparka gitmeyi bekler dururduk akülü arabaya bir tur binebilmek için ! Eh tabii bugün artık aileler kendi çocuklarına akülü araba alır oldu. Bize de akülü araba alırken nelere dikkat edilmeli sorusunu irdelemek kaldı ( Doğru düzgün binemedik, bari irdeleyelim! :) )

Öncelikle akülü araba bebeğinizin gelişimi için doğru seçim mi , yaşına uygun mu bunun kontrolü gerekiyor. Çok zor değil, alacağınız arabanın kataloğunda bu bilgi mutlaka mevcut. İkinci olarak mutlaka garantili ürünleri tercih edin, herhangi bir arızada problem yaşamanız can sıkıcı olabilir. Akülü arabanın yapımında kullanılan ürünler, kesinlikle bebeğinizin sağlığını tehdit etmemeli. Uluslararası bir standart olan CE damgalı akülü arabaları tercih etmeniz çok daha faydalı olur.

Akülü arabanızın şekline şemaline de özen gösterin. Sivri, kesici, delici tarzda girinti ya da çıkıntıları olan arabalar bebeğinizin ve dolayısıyla sizin başınıza çorap örebilir. Akülerin kapasitesine de dikkat etmekte fayda var, bunlar arabanın ne kadar uzun süre gidebileceğini belirliyorlar. Ayrıca akülü araba almakla iş bitmiyor, sonrasında aküyü oldukça fazla kontrol etmek gerekli ki çocuğunuz yolda kalmasın :) Unutmayın ki bu çocuğunuz için muhteşem bir hediye , ancak tabii ki birazcık pahalı bir oyuncak olduğu konusunda sanırım herkes hemfikir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder