8 Ekim 2014 Çarşamba

Anne Bebek İlişkisinde Püf Noktalar

Herkese tekrardan selam ! Kocaman bir tatil ( Ama ne kocaman, topu topu 3-5 günlük bir şey işte ! ) arkasından sizlerle tekrardan birlikteyiz.Gün be gün konularımızı irdelemeye, siz ebeveynlerimiz için ansiklopedi niteliğinde bir çalışmaya imza atmaya, aradığınız her şeyi burada sizlere buldurmaya and içtik ! :) Bu kısacık aranın arkasından bugün sizlere anne bebek konusunu seçtik ve bu konu hakkında sizler için önemli paylaşımlarda bulunacağız.Anne bebek ilişkisi tüm uzmanların ilgi duyduğu ve üzerinde araştırmalarda bulunduğu çok önemli bir konudur.

Öncelikle şunu unutmamamız gerekiyor, bebeğimizin duygusal gelişimi doğduktan sonra değil kesinlikle doğumdan önce başlar ! Bu neredeyse tüm çocuk uzmanlarının üzerinde hem fikir olduğu bir önermedir. Bebeğiniz ana rahmine düştükten sonra fiziksel olarak geliştiği kadar duygusal olarak da vücutta salgılanan hormonlarla birlikte gelişmeye başlar. İşte bu gelişim, bebeğinizin anne karnındaki kıpırdanmaları ile birlikte bambaşka bir boyuta ulaşır. Annelik duygusu bu andan itibaren hiç olmadığı kadar yüksek olur ve çocuk da bu hormonlardan nasibini alır :)

Anne bebek ilişkisinin doruk noktası ise , bebeğin duyma organının ve yetisinin gelişmeye başladığı yaklaşık 4 buçuk aylık olduğu döneme denk gelir. Bebeğiniz ilk olarak annesinin kalp atışlarını işitmeye başlar. Bu onun için inanılmaz bir duygudur. Anne karnında kendini güvende hisseden bebek, hayata gelme sebebinin annesi olduğu bilincine sahip olarak dünyaya gelir ve hayata merhaba der.Bebeğinizin adeta çıldırdığı anlarda, sadece annesinin kucağındayken huzura kavuştuğu , ağlamasını kestiği anlar olur.

İşte bu anlarda bebek tüm bu duygularını birleştirir ve annesinin onun varlık sebebi olduğunu tekrardan hisseder. Annenin ise annelik duygusunun zirveye eriştiği nokta bir çok ay boyunca karnında taşıdığı çocuğunun göbek bağının kesilerek kucağına verildiği ana denk gelir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder