1 Ekim 2014 Çarşamba

Bebek Mobilyaları Tasarımı ve Özellikleri

Bebek mobilyaları satın alınırken çok dikkatli olunmalıdır. Hem bebeğinizin sağlığı hem de güzel bir dekorasyona sahip bebek odası oluşturmak için kaliteli bebek mobilyaları tercih edilmelidir.Bebeğinizin odasını hazırlarken aldığınız mobilyaların cilalarında bebeklere hususi hazırlanmış ve zararlı kimyasal madde ihtiva etmeyen malzemeler tercih edilmelidir. Eğer ki bebek odasında duvar kağıdı kullanmak isteniyorsa duvar kağıdının yapıştırılması için kullanılan malzemenin koku yapmayan cinsten olması gerekmektedir.

 Odaların alt kısmında parkenin mevcut olması veya da ufak küçük kilim ya da halı kullanılmalı ki oda çok fazla toz tutmasın. Bebeklerin en büyük ihtiyaçlarından birisi de geniş koltuklardır. Bebekler koltuklar üzerinde oyun oynamayı çok severler ve bu alışkanlıklarından onları vazgeçirmek zordur. En azından koltuklarda güvenli şekilde oynamalarını sağlamak için geniş koltuklar alınmalıdır ve tercih edilmelidir. Eğer ki çocuğunuz 6 yaş civarında ise kendi odasının hazırlanmasında mutlaka onun fikrini de alın.Eğer ki bebeğinizde dikkat kaybı gibi problemler seziyorsanız bebeğinizin odasını oluştururken daha çok pastel renkler tercih edin ve mümkünse minimum seviyede aksesuar kullanın.

Bebeğinizin odasında kullanılan mobilyalarda en önemli dikkat edilmesi gereken husus, mobilyaların sivri, kesici, delici tarzda kısımlarının bulunmaması gerekliliğidir ! Eğer ki bir hataya düşmüş ve bu tarz bir mobilya almışsanız, hemen ilk iş olarak bu kısımları kesin veya da bu kısımların bir şekilde sarıp sarmalanmasını ve bebeğinizle temas etmemesini sağlayın.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder