28 Kasım 2014 Cuma

Bebek Hamakları : Keyifli Dakikaların Adresi

Ahh işte her şeyi yapmalıyım ama bu konuyu ben girmemeliyim sayın seyirciler ! En soğuk kış günlerini yaşadığımız bugünlerde, hamak konusunda yazı girmek ne kadar da zor geliyor bir bilseniz. Ben hamakta sallanmaya bayılırım, yazın tatile gittiğimde mümkünse hemen hamak nerede diye aranır ve içeceğimi de alır gözümü kapatır keyfimi çıkarmaya başlarım. Ama bu buz gibi havada  bunu yazmak herhalde dünyanın en zor şeyi olacak !

Hamaklara sadece bizler bayılmıyoruz, bebeklerimiz de hakikaten sallanmayı ve hareket eden nesneleri çok çok seviyorlar. Küçüklüğümüzde anne anne veya babaannelerimizin ağaçlara kurduğu salıncakları hatırlamayan yoktur diye düşünüyorum. Dünyanın en keyifli şeyi değil miydi sizin için de ? Ya da çocuklarınız parka gittiğinde en çok hangi ürünü kullanıyor ? : Tabii ki salıncakları ! İşte bu keyfi evinizde bebeğinize de bir parça yaşatmak isterseniz, bu soğuk kış günlerinde dahi kullanabileceğiniz bebek hamakları tam size göre ! Bebeğiniz için hamak tercihi yaparken dikkat etmeniz gereken hususlara şimdi birlikte değinelim istiyorum.

Öncelikle alacağınız hamak tatilde ağaçlar arasında bağlanan hamaklar gibi yerden bilmem kaç metre yüksekte olmayacak , malum ters bir durumda bebeğinizin sağlığı tehlikeye girebilir. En fazla 15 santimetre civarındaki yükseklikte bulunan hamakları tercih edin ki düşme vs. gibi istenmeyen durumlarda minimum hasar ile durum atlatılabilsin. Hamakta kullanılan kumaşın da önemi var. Kullanacağınız hamak kumaşı yünlü , tüylü tarzda olmamalıdır mümkünse organik, hiç olmuyorsa da pamuktan yapılmış olmalıdır. Ayrıca yumuşak tarzdaki ürünleri tercih edin, ya da bebeğin altına yastık tarzı ürünler koyarak rahatlığını pekiştirin.Ayrıca son olarak hamaktaki yere sabit olmasını sağlayan malzeme kesinlikle metalden yapılmamış olmalıdır. Bu tarz ürünleri uzmanlar pek tercih etmiyor, metal malzemeler bebeğin sağlığına olumsuz etkide bulunabilirler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder